Ζητούνται συνεργάτες Βρες πληροφορίες εδώ
Ξυλουργικά

Επισκεπτόμαστε και μελετάμε το χώρο σας, συζητάμε μαζί σας και αναλαμβάνουμε τη σχεδίαση και περάτωση οποιασδήποτε ξυλουργικής εργασίας επιθυμείτε, λαμβάνοντας υπόψη τις προσωπικές σας ανάγκες, προτιμήσεις και προϋπολογισμό. Για το σχεδιασμό της επίπλωσης του χώρου σας, παρέχουμε τη δυνατότητα χρήσης έτοιμου δικού σας σχεδίου. Επιπλέον, αναλαμβάνουμε την ασφαλή μεταφορά και τοποθέτηση των κατασκευών στο χώρο σας από το έμπειρο και ειδικευμένο προσωπικό μας, πάντα με συνέπεια στους χρόνους παράδοσης.

Χρησιμοποιούμε υλικά υψηλών προδιαγραφών και κορυφαίας ποιότητας. Συγκεκριμένα, προϊόντα ξύλου όπως μοριοσανίδες, κόντρα πλακέ, καπλαμάδες, MDF μελαμίνες, διακοσμητικές φορμάικες και πάνελ, επενδυμένες επιφάνειες, συμπαγή ξυλεία κ.λπ., αλλά και πληθώρα άλλων υλικών, τα οποία φροντίζουμε να πληρούν πάντα τις διεθνείς προδιαγραφές ποιότητας και αντοχής.

ΓΙΑΤΙ ΞΥΛΟ;

Το ξύλο είναι ζωντανός οργανισμός και αποτελεί το καλύτερο φυσικό θερμομονωτικό υλικό που αναπνέει και βοηθά στην σταθεροποίηση της εσωτερικής υγρασίας, εξασφαλίζοντας ένα δροσερό περιβάλλον. Τα μόνα στοιχεία που μπορούν να επηρεάσουν δυσμενώς την ανθεκτικότητα του ξύλου είναι το νερό και η υγρασία.

Στην Ελλάδα χρησιμοποιούμε το ξύλο ως δομικό υλικό για το καλούπωμα στο μπετόν. Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν τις ιδιότητες του ξύλου. Τα πλεονεκτήματα του ξύλου είναι η μεγάλη μηχανική αντοχή σε σχέση με το βάρος του, η πολύ καλή μόνωση στην θερμότητα και στον ηλεκτρισμό, η ζεστασιά στην αφή και την όραση – σε αντίθεση με το αλουμίνιο και το πλαστικό, και η καλή ακουστική. Επίσης, δεν οξειδώνεται και βοηθά στη μείωση των εκπομπών CO2 και άλλων ρύπων.

Κάποια είδη ξυλείας που χρησιμοποιούνται σε κατασκευές είναι Ελληνικά (πεύκο, έλατο, οξιά, ελιά, καρυδιά, καστανιά, κυπαρίσσι). Ευρωπαϊκά είδη ξύλου που χρησιμοποιούνται είναι οξιά, δρυς, καρυδιά, σουηδικό πεύκο και έλατο. Αμερικανικά ξύλα είναι τα πίτσπαϊν, ορεγκον παϊν, ιρόκο, νιαγκόν, δρύς (Λευκή-Κόκκινη) και σε τροπική ξυλεία προτιμώνται τα ιροκο, λίμπα, τίκ, βένγκε και νιαγκον.

Share